måndag 30 december 2013

Ekonomisk översikt 2013

Snart är året slut och det är dags att göra bokslut. Jag har de senaste månaderna lyst med min frånvaro. Dels beror det på att det inte har hänt så fruktansvärt mycket i mitt liv, rent privatekonomiskt och dels har jag tyvärr inte haft någon jättemotivation att skriva. Det har känts ganska tråkigt på jobbet senaste tiden också för den delen så idag har jag ägnat delar av dagen med att sätta ihop ett nytt, uppdaterat CV + börja fila lite på ett personligt brev. Jag tycker alltid det är svårt att få till det snyggt och söker man via nätet finns det hundratals sätt som säger sig vara rätt. Ett av mina mål under 2014 är således att fixa ett nytt jobb. Jag funderar på att kanske söka några controller-jobb! Jag anser mig ha den bakgrunden som jobben kräver, så nu gäller det bara att lägga fram det på rätt sätt i sitt CV och brev...

Hur som, ekonomisk översikt var det jag skulle summera. Per 2013-12-31 ser mina tillgångar ut som följer:

+ 37 124    (tillfälligt sparkonto)
+ 102 909    (sparkonto)
+ 117 270  (aktiekonto 1)
+ 58 292    (aktiekonto 2)
-------
+ 315 595

Mitt mål för året (300 000 kr) har överträffats med god marginal, vilket känns kul! I och med det förväntade jobbytet 2014 kommer min ekonomi med stor sannolikhet gå från att vara "min" till "vår" då jag och min kära flickvän även har som avsikt att flytta ihop om (när) jag får nytt jobb, och i och med att vi bor tillsammans är det nog sannolikt att vi har någon typ av delad ekonomi, om inte helt så i alla fall bitvis. Även om min framtida lön inte lär skilja sig markant mot den jag har nu lär en halverad hyra + mycket lägre reskostnader möjliggöra ett större sparutrymme under 2014!

Gott nytt år, på förhand!

~ Farbror Joakim

8 kommentarer:

 1. Bra att nå mål, en skön klapp på axeln
  Hoppas att du får tillbaka motivation att skriva lite oftare i bloggen

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag känner människor som jobbat med redovisning och bytt till controller så då borde väl även du kunna göra det =)

  Jag har jobbat en hel del med CV.n och får ofta frågan att hjälpa människor omkring mig att få ihop en bra ansökan. I tidsbesparande syfte tänkte jag skriva ner allt jag brukar hjälpa till med för att kunna dirigera folk till en hemsida istället för direkt hjälp. Har dock inte tagit mig tiden att skriva så mycket och ska man skriva om CV.n och liknande så måste man ju ha med lite grunder också vilket inte direkt motiverar i skrivandet men det kommer ett inlägg då och då. Trycker du på mitt namn borde du komma till min bloggerprofil där du kan hitta sidan.

  Inte särskilt snygg sida men enligt mig finns det en del vettigt att läsa för någon som letar efter nytt arbete. Förhoppningsvis kommer det mera framåt...

  Bra jobbat med målen och lycka till med jobbsökandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå!
   Tack för dina fina tips. Jag skall kolla in din CV-sida lite djupare och återkommer kanske om jag behöver lite vägledning :-)

   Radera
 3. Har blivit något knas när jag flyttade bloggen till wordpress. Har du lust att lägga in mig på nytt i din bloggrulle? Använd gärna den här adressen: http://feeds.feedburner.com/snaljapen . Det verkar bli knas när man använder www.snaljapen.se.

  Tack!

  Mvh,
  Snåljåpen

  SvaraRadera
 4. Gott nytt år till dig herr Joakim! och fortsätt blogga vidare mer under 2014 ! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det samma till dig! Jag ska försöka...

   Radera