tisdag 15 april 2014

En liten uppdatering.

Det har varit dålig aktivitet från min sida senaste månaderna. Anledningen är att planering och renovering av vår nya lägenhet tar en del på krafterna. I helgen flyttade vi ut min gamla lägenhet. I vanlig ordning tar det längre tid än beräknat. Att man bara får köra i 80 km/h med släp påskyndar inte direkt flytten heller. Lyckligtvis hade jag lånat mina föräldrars (inte allt för motorstarka) bil, så någon bot för fortkörning var det inte på tal om. I den värsta uppförsbacken puttrade vi fram i ungefär 65 km/h medan långtradarna dundrade förbi i ytterfilen. Intressant upplevelse! Flytten gick hur som helst bra. Vi höll på i nästan två hela dagar att städa, packa och transportera mitt bohag (och då hade jag ändå förberett ganska väl innan).

Eftersom det är ca 20 mil till den nya lägenhet kikade jag lite på olika alternativ på släp-hyra. I början var vi inne på att välja den populära (?) varianten "Hyr här - lämna där", men efter lite jämförelse insåg jag att det skulle bli ganska dyrt. "Hyr här - lämna där"-varianten kostade 1270 kronor för ett dygn (stora varianten, 8,9 m3) + 75 kronor i självriskreducering, alltså 1345 kronor totalt för ett dygn. Lite smådyrt tyckte jag. Surfade runt lite och vad jag kunde finna var det billigast att hyra släp på Statoil. Deras stora släp (11 m3) hämtade vi klockan 11 på söndagen och lämnade på samma ställe klockan 10 på tisdagen. Priset blev 998 kronor inklusive självriskreducering. För ett större släp med längre utlåning betalade med detta alternativ ett lägre pris. Det kändes genaste bättre! Förvisso tillkommer en extra körning men eftersom jag ändå veckopendlar denna väg är det i mitt fall ingen egentlig extrakostnad. Det var också skönt att slippa stress-flytta eftersom vi inte var så beroende av någon tid.

I nya lägenheten är målaren satt i arbete. Hall och vardagsrum skall bredspacklas + väggar & tak skall målas. Jag vill egentligen göra saker och ting själv, men just bredspackling kändes som ett något för tidskrävande projekt att för oss lekmän att ge oss på. Hade det varit en mindre yta hade jag nog valt att testa själv, men nu blev inte så. När hall och vardagsrum är färdig skall nytt golv läggas (det skall vi försöka oss på själva!), foder och lister sättas upp och slutligen skall köket göras om. Ett av de stora google-projekten nu är att hitta en köksfläkt som vi kan använda. Eftersom huset har centraventilation är det inte bara att ta första bästa fläkt eftersom många fläktar inte är godkänna att använda. Istället måste vi försöka hitta en godkänd kåpa som 1) inte ser ut som skit och 2) inte är för dyr. Just nu har vi inte hittat något alternativ som uppfyller båda våra kriterier, men det är pågående arbete.

Vet någon var man hittar en snygg (och inte allt för dyr) kökskåpa med spjäll får ni gärna lämna en kommentar!

6 kommentarer:

 1. Skönt att flytten är avklarad! När sen alla praktiska delar är spikade i lyan så kan du fokusera på sparandet igen! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, yes. Det känns som man får ta en sak i taget just nu!

   Radera
 2. Hej! Har precis renoverat köket med centralventilation. Vi köpte Franke Tender 722 RF60. Lite dyr men vi är supernöjda. Avskyr ventiler där det låter ett stort PLÅNK!! när timern går ut. Franke rekommenderas. Kika på tretti.se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för tipset - skall kolla upp!

   Radera
 3. Visst har du kvar Protector Forsikring i portföljen?

  SvaraRadera