torsdag 20 november 2014

Nytt inköp: Klövern pref.

Klövern pref. inhandlades idag enligt plan till kurs 156,50. Kövern pref. har sedan besked om att företaget skulle nyemittera aktier tappat i värde från tidigare topp på 173,5 ner till ca 150. Jag missade att försöka få tag på aktier genom emissionen så jag fick alltså köpa in mig direkt genom den öppna marknaden. Tror för övrigt att det är mycket möjligt att köpa in sig till något lägre kurs när de nya aktierna kommer ut på marknaden och folk vill göra några snabba procent. Kanske fyller på lite i så fall.

Möjlig inlösenkurs ligger vid 175 kronor och jag ser det som troligt att kursen kommer söka sig mot dessa nivåer inom en relativt snar framtid (förutsatt att Klövern inte emitterar ytterligare aktier). Om Klövern når sitt inlösenvärde är det möjligt att jag säljer av till förmån för någon annan preferensaktie. Köpet är långsiktigt och 6,35 % ränta föredelat på fyra kvartal är inte helt dumt för en investering jag ser som ganska säker. Förhoppningsvis tillkommer en kursökning på uppemot 10 % också.

Allt sälja av en preferensaktie när den närmare sig sitt inlösenvärde har visat sig vara en bra metod för min del. Balders såldes av vid 343 till förmån för Sagax som alltså såldes för 35,30. Med liten tur får jag samma resa med Klövern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar