söndag 9 februari 2014

Aktieköp: Avega


Avega släppte rapport i veckan, en rapport som inte föll marknaden i smaken. Fjärde kvartalet var sämre än väntat, medan helåret i sig såg ganska okej ut. Aktien föll från 27 till 23 kronor och jag passade på att fylla på lite. Avega skyller delvis Q4-resultatet på årets många röda dagar och på att kunderna har varit något avvaktande under Q4 för att förbättra sitt egna resultat för Q4-2013. Verkar väl inte helt orimligt kanske. År 2014 har också många röda dagar så nästa år bör vi väl förvänta oss ett liknande resultat i Q4 i så fall. Utdelningen för året höjdes till 1,50, vilket till dagens kurs ger en direktavkastning på ca 6,5%! P/E ligger på runt 15 nu vilket jag tycker är ganska okej med tanke på hur jag ser på framtids-Avega.

Kunderna fortsatte att öka under 2013, även om de 10 största kunderna utgör 56% av omsättning, något som såklart är en viss riskfaktor. I stort har jag har fortsatt förtroende för Avega och tjänstemarknaden inom IT. Många av de stora och lite svårare affärssystemen som Avega förmedlar expertis-hjälp inom tror jag dessutom kommer att öka i Sverige nästa år (t.ex. SAP) vilket borde kunna öka intäkterna hos Avega.Rapporten hittar ni här om ni vill läsa vidare och bilda er en egen uppfattning om företagets gångna år:
http://feed.ne.cision.com/wpyfs/00/00/00/00/00/23/CE/66/wkr0006.pdf

1 kommentar:

  1. Högst rimlig analys imo, har inte tagit pos än men top 3 nästa köp. En del anser att konsulter är svåra invest, tycker tvärtom, buy the numbers basically

    SvaraRadera