söndag 9 februari 2014

Aktieköp: Avega


Avega släppte rapport i veckan, en rapport som inte föll marknaden i smaken. Fjärde kvartalet var sämre än väntat, medan helåret i sig såg ganska okej ut. Aktien föll från 27 till 23 kronor och jag passade på att fylla på lite. Avega skyller delvis Q4-resultatet på årets många röda dagar och på att kunderna har varit något avvaktande under Q4 för att förbättra sitt egna resultat för Q4-2013. Verkar väl inte helt orimligt kanske. År 2014 har också många röda dagar så nästa år bör vi väl förvänta oss ett liknande resultat i Q4 i så fall. Utdelningen för året höjdes till 1,50, vilket till dagens kurs ger en direktavkastning på ca 6,5%! P/E ligger på runt 15 nu vilket jag tycker är ganska okej med tanke på hur jag ser på framtids-Avega.

Kunderna fortsatte att öka under 2013, även om de 10 största kunderna utgör 56% av omsättning, något som såklart är en viss riskfaktor. I stort har jag har fortsatt förtroende för Avega och tjänstemarknaden inom IT. Många av de stora och lite svårare affärssystemen som Avega förmedlar expertis-hjälp inom tror jag dessutom kommer att öka i Sverige nästa år (t.ex. SAP) vilket borde kunna öka intäkterna hos Avega.



Rapporten hittar ni här om ni vill läsa vidare och bilda er en egen uppfattning om företagets gångna år:
http://feed.ne.cision.com/wpyfs/00/00/00/00/00/23/CE/66/wkr0006.pdf

1 kommentar:

  1. Högst rimlig analys imo, har inte tagit pos än men top 3 nästa köp. En del anser att konsulter är svåra invest, tycker tvärtom, buy the numbers basically

    SvaraRadera