tisdag 24 september 2013

Matlagningstips: Imponera med en lättlagad och billig råraka-bakelse!

God mat behöver inte vara dyrt. Tvärtom. Här kommer ett tips på en enkel och billig potatisbakelse som är riktigt god. En bakelse att imponera med när man inte vill eller ha möjligheten att lägga så mycket pengar på maten helt enkelt! Rätten är barnsligt enkel att göra, sköter sig mestadels själv och passar utmärkt till t.ex. en god köttbit. Att den dessutom ser mer lyxig ut än vad den är gör inte heller någon skada!

Det du behöver (2 personer):

  • Två bakpotatisar
  • Grovsalt
  • Eventuellt ost och peppar
  • (Bakplåtspapper)
  • (Rivjärn)
  • (Ugn)
  • (Något att forma med; ett avklippt, runt gräddpaket funkar perfekt p.g.a. dess "smorda" insida)

Gräddförpackningen klipps av och används till att forma bakelserna

Såhär gör du:
  • Ta ett bakplåtspapper och täck med grovsalt. Jag använder ett bakplåts"papper" i sillikon som man kan använda många gånger - mycket välinvesterade pengar!
  • Lägg på potatisarna.
  • In i ugnen (175 grader) i 45 minuter.
  • Ta ut potatisarna och skala dem med en kniv (de ska fortfarande vara ganska hårda)
  • Riv sedan potatisen grovt med ett rivjärn.
  • Krydda den kletiga massan. Jag föredrar salt, peppar och en god ost.
  • Forma massan i gräddpaketet och gör fina, lagom höga konstverk.
  • In i ugnen igen (fortfarande 175 grader) i 45 minuter.
Bakelserna blir helt perfekta; krämiga inuti och gyllenbruna och lite knapriga utanpå!

Innan gräddning...
Inspirationen kommer från Masterchef Austraila om någon undrar...

1 kommentar:

  1. Haha. Rårakor är sjukt svårt att göra tycker jag! Och då lagar jag ändå ganska mycket mat men har aldrig blivit nöjd med denna luriga rätt. Gott är det dock!

    SvaraRadera