tisdag 24 september 2013

Matlagningstips: Imponera med en lättlagad och billig råraka-bakelse!

God mat behöver inte vara dyrt. Tvärtom. Här kommer ett tips på en enkel och billig potatisbakelse som är riktigt god. En bakelse att imponera med när man inte vill eller ha möjligheten att lägga så mycket pengar på maten helt enkelt! Rätten är barnsligt enkel att göra, sköter sig mestadels själv och passar utmärkt till t.ex. en god köttbit. Att den dessutom ser mer lyxig ut än vad den är gör inte heller någon skada!

Det du behöver (2 personer):

  • Två bakpotatisar
  • Grovsalt
  • Eventuellt ost och peppar
  • (Bakplåtspapper)
  • (Rivjärn)
  • (Ugn)
  • (Något att forma med; ett avklippt, runt gräddpaket funkar perfekt p.g.a. dess "smorda" insida)

Gräddförpackningen klipps av och används till att forma bakelserna

Såhär gör du:
  • Ta ett bakplåtspapper och täck med grovsalt. Jag använder ett bakplåts"papper" i sillikon som man kan använda många gånger - mycket välinvesterade pengar!
  • Lägg på potatisarna.
  • In i ugnen (175 grader) i 45 minuter.
  • Ta ut potatisarna och skala dem med en kniv (de ska fortfarande vara ganska hårda)
  • Riv sedan potatisen grovt med ett rivjärn.
  • Krydda den kletiga massan. Jag föredrar salt, peppar och en god ost.
  • Forma massan i gräddpaketet och gör fina, lagom höga konstverk.
  • In i ugnen igen (fortfarande 175 grader) i 45 minuter.
Bakelserna blir helt perfekta; krämiga inuti och gyllenbruna och lite knapriga utanpå!

Innan gräddning...
Inspirationen kommer från Masterchef Austraila om någon undrar...

2 kommentarer:

  1. Haha. Rårakor är sjukt svårt att göra tycker jag! Och då lagar jag ändå ganska mycket mat men har aldrig blivit nöjd med denna luriga rätt. Gott är det dock!

    SvaraRadera
  2. Det finns inte många sätt att hitta relationshjälp på ett lugnt sätt från ditt hem eller den plats du väljer. Ge det ett försök och lycka till!

    För bara några dagar sedan bröt min man kärleksförhållandet med mig, vi har varit gifta i mer än 5 år och vi hade två barn tillsammans, bara för att han reste till en annan stad för ett jobb, sedan träffade han en prostituerad, den andra damen har redan använt mörk magisk kärleksbesvärjelse för att få tag på min man, detta får min man att glömma mig och våra två underbara barn, jag har försökt så många sätt att få honom att komma tillbaka till mig och till våra barn för jag kan inte stå för alla utgifter ensam och ta hand om mig själv och barn. Jag gjorde allt för att få tillbaka honom men inget fungerade, tills jag stötte på samma blogginläggskommentar från en kvinna som bor i USA, delade hon ett vittnesbörd om hur Dr.Oduduwa kunde ta tillbaka sin ex kärlekspartner efter så många år av äktenskapsskillnad. Jag försökte kontakta kommunikationen med samma kärleksförtrollare som heter Oduduwa, jag har läst så många bra saker om den här mannen och hans stora krafter för att återställa ett trasigt hem och få tillbaka ex kärlekspartner inom några dagar. Jag skickar också e-postmeddelande till Oduduwa och inom några sekunder fick jag ett svar, han försäkrade mig att inom 24 timmar kommer min ex man att ringa mig på telefon för att be om ursäkt. Jag trodde inte riktigt på det först men jag gav det ett försök, och lol och se precis som han sa det, några timmar efter att jag aktiverade min kärleksförtrollning till handling, fick jag ett telefonsamtal från okänt nummer och det var min man som pratade med mig och han bad om ursäkt för att han lämnade mig med barnen ensam, och han lovar att komma tillbaka hem nästa dag, bara tidigt nästa dag knackade min man på min dörr och han föll på knä och bad om min förlåtelse, jag släppte snabbt in honom i huset och vi pratade om allt och jag förlät honom och låt honom se våra barn, just nu lever jag lyckligt med min man och mina barn alla tillsammans i ett hus. Jag tackar Dr.Oduduwa för hans kraftfulla hjälp och jag rekommenderar honom starkt till alla som försöker få tillbaka ex kärlekspartner och även återställa kärlek och tillit till äktenskap och hem.
    skicka meddelande till Oduduwa personliga Whatsap-nummer länk nedan;
    https://wa.link/q5f107
    (+2349129715420)

    SvaraRadera