lördag 21 september 2013

Pengar eller kärlek?

"Pengar eller kärlek" är en klassisk frågeställning som jag dessvärre till viss del själv är involverad i. Jag arbetar just nu 20 mil ifrån min flickvän och har så gjort i 3 år. Arbetet jag har är roligt, utvecklande och relativt välbetalt med hänsyn till min bakgrund. Jag har dessutom det senaste halvåret fått förmånen att få arbeta två dagar i veckan hemifrån så ofta det går. I praktiken innebär det att jag
arbetar ungefär tre av fyra veckor enligt ovan nämnda schema för att sedan en fjärde vecka arbeta fem dagar 20 mil ifrån min käresta.

Jag och min flickvän träffades precis när våra studier var avslutade och då vi både precis hade fått jobb i våra hemorter. Vi har egentligen alltså aldrig fått uppleva att bo tillsammans på "heltid". I början var det såklart jobbigt men eftersom vi inte vet något annat har det ändå fungerat ganska bra, framförallt det senaste halvåret, då vi nu alltså ses mer på en vecka än vad vi inte gör.

Både min flickvän och jag är i ett ganska tidigt stadium av vårat yrkesliv. Båda trivs bra på våra arbeten. Jag har en större yrkesbredd i.o.m. mitt yrkesval, medan hon är en aning mer låst. Jag har egentligen ingenting som binder mig till min hemort förutom mina föräldrar och just mitt arbete; många av mina nära vänner har flyttat och några nyare vänner finns heller inte att finna eftersom jag studerade i en annan ort många mil ifrån. Min flickvän å andra sidan har kvar många vänner och familj i sin stad. Hon är dessutom av vissa - ska vi kalla det moraliska - skäl manad att exkludera vissa stora arbetsgivare i sitt eventuella sökande efter nytt arbete.

Som det ser ut nu är det alltså jag som förr eller senare kommer att få flytta. Jag har egentligen inga problem med det då jag trivs väldigt bra i den mindre staden jag kommer att "tvingas" flytta till. Det stora problemet är dock att hitta ett lämpligt arbete att söka. Jag har spanat på olika jobb lite spontant ett tag utan att få tummen ur. Det är verkligen svårt. Antingen känner jag mig överkvalificerad eller så känner jag mig underkvalificerad. Jag har ingen lust att ta ett nybörjarassistent-jobb, men jag känner mig inte heller redo för en chefsroll eller ett jobb med självständigt ansvar inom områden jag inte är helt bekväm med. Ett jobb som det jag har nu, som ligger däremellan och som är fortsatt utvecklande, hade passat mig som handen i handsken. Alla dessa val...

Hur ska jag tänkta? Hur hade ni gjort? Ska man ta ett "sämre" jobb med sämre betalt och med mindre roligt ansvar och kanske t.o.m. ta ett steg tillbaka redan tre år in sin karriär till förmån för kärleken även om man inte "måste"? Jag är ingen extrem karriärist som siktar på en jättehög befattning, men jag vill ha ett varierande arbete som är utvecklande och som är såpass välbetalt att jag kan fullfölja mina tänkta sparplaner.

Tiden går och jag blir mer och mer sugen på att skaffa ett riktigt liv; köpa något eget och skaffa familj. Här är en snabb liten plus-minus-lista som jag ser det just nu:

+ Roligare liv; jag får vara med den jag tycker om och kan planera en gemensam framtid, vilket egentligen betyder allt
+ Eventuellt roligare arbete och ny utmaningar
+ Eventuellt högre lön
+ Ökad fritid; slipper pendla lika mycket och långt
+ Lägre kostnader då jag slipper dubbel boendekostnad m.m.

- Risk för ett mer monotont och mindre utvecklande arbete med sämre betalt
- Släppa "man vet vad man har"

7 kommentarer:

  1. Är det en möjlighet att ni båda flyttar någonstans? Kanske tillfälligt till en annan ort/annat land för att både få en cool upplevelse, men också för att "testa på varandra" på heltid?

    Vad det gäller din frågeställning så är det svårt utan att veta mer specifikt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, det är inte aktuellt då planen är att stadga oss tillsammans permanent, men intressant idé annars!

      Radera
  2. Om du ser ekonomiskt på det först då! Är husen i den mindre staden billigare? Det brukar oftast vara så. Då kanske ni vinner på det ändå rent ekonomiskt sett? Då kanske ni kan köpa hus och starta så småningom er familj. Ni kanske har lättare att få barnvakt i och med hennes släkt och vänner? Sånt betyder väldigt mycket också. Speciellt om föräldrar kan hjälpa till vid sjukdom osv.
    Kan du inte ta tjänstledigt ett halvår från ditt jobb och prova på att jobba men något annat? Det är inte så dumt heller att ta ett jobb där man är mer kvalificerad. Chefen kanske blir imponerad, satsar på dig och du får klättra? Ibland kan man fastna på sitt vanliga jobb, då ingen märker ens potential på samma sätt. På nya jobbet kan du visa framfötterna, ta det som en utmaning.
    Blir det även billigare resekostnader?
    Många bäckar små....
    Vad skulle du ångra mest i livet? Att ni gjorde slut och du valde ditt jobb? Eller att du i iallafall vågade satsa och försöka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut blir det billigare i den mindre orten, både med resor o boende. Jag kommer välja kärleken, frågan är bara hur snart det kommer att ske om jag inte hittar ett "perfekt" jobb

      Radera
  3. Hej, intressant bra sida, men snälla din bakgrundsbild vart kan jag hitta den!? Den är så fin. mvh gunnar samuelsson
    k.gunnar.samuelsson@gmail.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Enklaste sättet att få tag på den är att högerklicka på min sida och välja "visa sidkälla" I dokumentet som öppnas trycker du serdan ctrl+f och skriver in bakgrund. Första länken du får upp kopierar du sedan och klistar in i din webläsare.

      Om du inte orkar göra det på riktigt kan du även använda denna adress:

      http://1.bp.blogspot.com/-ceYRaz8Vffw/UfVMvz_qRuI/AAAAAAAAAIE/SNvNr4SozAQ/s0/bakgrund.jpg

      Radera
  4. Det finns inte många sätt att hitta relationshjälp på ett lugnt sätt från ditt hem eller den plats du väljer. Ge det ett försök och lycka till!

    För bara några dagar sedan bröt min man kärleksförhållandet med mig, vi har varit gifta i mer än 5 år och vi hade två barn tillsammans, bara för att han reste till en annan stad för ett jobb, sedan träffade han en prostituerad, den andra damen har redan använt mörk magisk kärleksbesvärjelse för att få tag på min man, detta får min man att glömma mig och våra två underbara barn, jag har försökt så många sätt att få honom att komma tillbaka till mig och till våra barn för jag kan inte stå för alla utgifter ensam och ta hand om mig själv och barn. Jag gjorde allt för att få tillbaka honom men inget fungerade, tills jag stötte på samma blogginläggskommentar från en kvinna som bor i USA, delade hon ett vittnesbörd om hur Dr.Oduduwa kunde ta tillbaka sin ex kärlekspartner efter så många år av äktenskapsskillnad. Jag försökte kontakta kommunikationen med samma kärleksförtrollare som heter Oduduwa, jag har läst så många bra saker om den här mannen och hans stora krafter för att återställa ett trasigt hem och få tillbaka ex kärlekspartner inom några dagar. Jag skickar också e-postmeddelande till Oduduwa och inom några sekunder fick jag ett svar, han försäkrade mig att inom 24 timmar kommer min ex man att ringa mig på telefon för att be om ursäkt. Jag trodde inte riktigt på det först men jag gav det ett försök, och lol och se precis som han sa det, några timmar efter att jag aktiverade min kärleksförtrollning till handling, fick jag ett telefonsamtal från okänt nummer och det var min man som pratade med mig och han bad om ursäkt för att han lämnade mig med barnen ensam, och han lovar att komma tillbaka hem nästa dag, bara tidigt nästa dag knackade min man på min dörr och han föll på knä och bad om min förlåtelse, jag släppte snabbt in honom i huset och vi pratade om allt och jag förlät honom och låt honom se våra barn, just nu lever jag lyckligt med min man och mina barn alla tillsammans i ett hus. Jag tackar Dr.Oduduwa för hans kraftfulla hjälp och jag rekommenderar honom starkt till alla som försöker få tillbaka ex kärlekspartner och även återställa kärlek och tillit till äktenskap och hem.
    skicka meddelande till Oduduwa personliga Whatsap-nummer länk nedan;
    https://wa.link/q5f107
    (+2349129715420)

    SvaraRadera