söndag 9 juni 2013

Kort presentation

Denna blogg kommer att vara en personlig reflektion om min vardag, mitt arbete och mina tankar kring ekonomi och sparande. Jag har under en längre tid funderat på om man ska börja skriva ner sina reflektion någonstans för att kanske kunna få lite input.. mina vänner är nämligen inte intresserade av ekonomi eller sparande på samma sätt som jag är, så jag har i min vardag inget naturligt bollplank att jobba mot. 

Jag är 25-nånting och kommer att driva denna blogg anonymt. Jag har en ekonomie kandidatexamen i företagsekonomi och jobbar sedan tre år tillbaka med redovisning. När jag avslutade mina studier för tre år sedan hade jag noll kronor på sparkontot och ett CSN-lån på ca 175 00. Jag har varken ärvt eller fått några pengar utan de slantar jag har sparat ihop har jag sparat ihop själv. Ärbart förtjänade fina pengar, om du så vill. 

Jag tror på ett sunt sparande. Med ett sunt sparande menar jag att man kan spara en bra andel av sin lön utan att nödvändigtvis skära ner på sin levnadsstandard. Till viss del handlar det om prioriteringar, till viss del om att göra rätt och smarta val. Personligen gillar jag att resa. Det brukar bli minst en större resa varje år, ibland två. 

Min drivkraft är att känna mig ekonomisk trygg och på sikt, likt många andra, nå den magiska gränsen. Jag hade en bra barndom när jag växte upp. Inte en rik barndom på något sätt, men inte heller en fattig sådan. Genom att min kära föräldrar inte badade i pengar fick jag tidigt lära mig om pengars verkliga värde - något jag idag är tacksam för och som har hjälp mig mycket i livet hittills.

Några speciella bloggare som inspirerar mig är de bloggar som har en "normal" (i mina ögon; inte jättehög) lön och som ändå drivs av att spara. Jag inspireras också av unga personer med målsättningen att en dag få ihop ett rejält kapital. En blogg därför ofta besök är Per Penning. Jag gillar även hans något filosofiska sätt att skriva på - något att ta efter!


Nä, nu får det vara slutpladdrat - nu sparkar jag igång min alldeles egna opretentiösa blogg!

1 kommentar:

  1. Känner igen mig mycket i det du skriver att många vänner när man är ung inte riktigt intresserar sig för aktier och sparande, så jag ser fram emot att följa din blogg. Ung & stark!

    SvaraRadera