onsdag 26 juni 2013

Spartips för den korthåriga

Dyrt att klippa sig. Såhär i sommartider är det alltid trevligt att fixa till frisyren innan solens strålar ger dig sommarlyster. Att raka av skägget för att undvika ett vitt hudskägg (gott ord) till hösten görs också med fördel innan man beger sig ut i solen. För de flesta är detta ett ganska dyrt men nödvändigt ont. För oss med rakat hår "ska" man klippa sig ungefär var femte vecka för att behålla sin frisyr. En "normal" frisyr skall klippas ungefär var åttonde vecka. Frisyrvalen motsvarar ungefär 11 respektive 7 klippningar per år. En kortklippt frisyr kostar oftast mindre än en längre och på ett helår rör det sig om några tusenlappar.

Pristaket är högt. Vad det kostar att klippa sig beror självklart på vart man går och det är svårt att prissätta en "normal" klippning. Det går dock att klippa sig billigt och komma lindrigt undan. Som kille är det självklara alternativet till dyra frisörbesök att raka sig själv med en trimmer. Du kommer inte få den trendigaste frisyren, men du kommer ha en proper frisyr som är underhållsfri. För dryga tusenlappen får du en riktigt bra skägg- och hårtrimmer som håller länge och redan efter 3-4 rakningar är din investering lönsam.

Som tjej, eller kille, med längre hår finns det också alternativ som inte alla känner till; att ta en så kallad elevklippning hos någon frisörskola. Priset är ofta extremt fördelaktigt och eleverna är ofta noggranna eftersom de är rädda att göra fel. Noggrannheten tillsammans med deras pågående utbildning gör att resultatet ofta blir väldigt bra i förhållande till priset. I de flesta fall bevakas dessutom eleven som klipper dig av rutinerade frisörer. I Göteborg kostar t.ex. en klippning plus färgning ca 375 kronor hos olika frisörskolor. Priserna bör se ut ungefär på samma sätt i resten av Sverige.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

7 kommentarer:

 1. Vad kostar bara en klippning? Är för gammal för att färga mitt hår nu tror jag :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt Göteborgs Frisörskolas hemsida får du tvätt, fön och styling för 100 kr. Svenska Frisörskolan i Göteborg tar 125 kr. Priserna lär vara samma i hela landet. Typ.

   Radera
  2. Ska kanske förtydliga; inkl. klippning..

   Radera
 2. Kommer du att presentera din portfölj framöver? Skulle vara intressant att få läsa hur din investeringsfilosofi ser ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, det är planen! Det kommer ett inlägg om det framöver.

   Radera
 3. Jag la förut ca 3000 kr i månaden på mitt hår!! Extensions, färg och stureplan är livsfarligt! =) Idag klipper älsklingen mitt hår. Han behöver bara toppa mitt långa hår. Och jag är naturell idag. För att inte nämna vad jag la på naglar och andra salongsbesök...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojoj, det är extrema summor på ett år! Skön kostnad att slippa.

   Radera