torsdag 20 juni 2013

Spartips - panikhandla inte i närbutiken

Att spara pengar handlar i mångt och mycket om att vara förutseende. Att inte spontanhandla är en god start. Ofta intalar jag mig själv att jag lever som jag lär, men inte allt för sällan tvingas jag erkänna att även solen har (allt för många) fläckar. På vägen hem häromdagen insåg jag lite för sent att jag hade glömt att handla. Inte bra. Eftersom jag nästan var hemma hade jag ingen större lust att åka tillbaka med vändande buss till min vanliga livsmedelsbutik. Istället lät jag mig styras av min lathet och av min dumhet, och satte av mot närmaste närbutik. För de modesta priset av 50 riksdaler fick jag i min påse (genomskinlig prasselpåse ingick!) en liter mjölk, en liter filmjölk och 4 ägg. Löjligt dyrt. I min vanliga affär hade jag säkerligen bara behövt betala hälften. Nåväl, jag får trösta mig med att det inte sker särskilt ofta och att jag faktiskt gjorde en god gärning genom att stödja ett lokalt småföretag, men jag är inte sen att erkänna att det svider lite i plånboken när jag förlorar pengar på min lathet.

~ Farbror Joakim

3 kommentarer:

 1. Ja det är stora skillnader mellan butikerna, många kronor per månad att spara på att handla i "rätt" butik.

  Vi gör nog nästan hälften av vårt inköp av livsmedel i en lite för dyr affär, men då vi bor utanför staden och vill ha en fungerande butik här i bygden överväger det faktum.

  Produkter som tvättpulver, hygienprodukter och dyl köper vi i större kvantitet hos Ö&B, och där sparar man många sköna slantar.

  SvaraRadera
 2. Det där är livsfarligt, går man till min närbutik här utanför stockholm så blir man rent av rånad, plus att deras saker ofta är gamla och det försöker dom mörka. Går bara dit nån gång varannan månad på sin höjd när jag behöver nån läsk eller lök eller småsaker som man kanske glömt tidigare. Det får man hålla koll på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Bäst att undvika i bästa möjliga mån!

   Radera