fredag 23 augusti 2013

Spartips - Få mer ut av ditt rakblad

Alla som någon gång rakat sig med någon av Sveriges vanligaste (?) rakhyvlar från Gillette vet att rakblad är dyrt att köpa i butik. Har man dessutom riklig behåring är detta ett nödvändigt ont för att se lite proper ut. Ett M3 Powerblad kostar någonstans kring 50 kronor styck i butik. Med lite planering och hjälp kan du spara in sköna slantar på dina rakblad!

 • Köp dina rakblad på nätet!prisjakt eller pricerunner kan du hitta de billigaste priserna online på just dina blad. Du vet hur länge dina blad räcker. Med lite planering kan du se till att beställa hem blad i god tid och slippa panik-köpa i din vanliga matbutik. Vill du spara ännu mer pengar på ditt köp får du söka dig utanför Sverige gränser. Kolla in Amazon eller Ebay. Där kan du få tag på samma produkter till hälften av priset i Sverige. 
 • Slipa dina rakblad! Med ett par vanliga denim-jeans kan du enkelt slipa din rakblad en aning när de börjar bli slöa. Jag har själv testat detta tricks och visst kan man få till några extra rakningar med varje blad med detta trix - men kanske inte fördubbla livslängden på ditt blad (som vissa påstår). Att slipa till bladet på sina denim-jeans är enkelt. Stryk - i motsatt riktning till hur du rakar - bladet på tyget ungefär 20 gånger. Det skadar inte att testa nästa gång ni ska byta blad!
 • Vårda dina blad! Hår, rakludder och hudrester som lämnas kvar på rakhyveln efter rakning sliter på bladen. Vill du få din hyvel att hålla längre så håll den ren. Vill du inte bara skölja av den med vatten så ta en gammal tandborste (som ändå skulle slängas) och rengör med denna. Gamla tandborstar fungerar förresten också perfekt att rengöra rakmaskiner med!
 • Skaffa skägg! Med ett ståtligt skägg slipper du raka dig lika ofta. Ett välansat skägg ser respektabelt ut och respekteras i nästa alla branscher nu för tiden!

Trevlig helg!Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

9 kommentarer:

 1. Jag måste även rekommendera alla tjejer att köpa en silkepil! Man behöver aldrig mer raka sig och man är hårfri i veckor! Suveränt!

  SvaraRadera
 2. 50kr per blad? Jag använder Gilettes rakhyvel men tror jag betalar typ 169 kr för 8 stycken eller något i den stilen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Varierar ju självklart från modell till modell. Jag uppskattade bara ett pris á 5-pack på ett M3 Powerblad i en matbutik. Det kan självklart vara fel. Det billigaste 5-packet via prisjakt är 40 kr per blad, 8-pack 30kr/blad (239kr för 8-pack) för detta blad. Du måste ha en bra butik du köper ifrån :) Eller en annan modell månntro?

   Tanken var bara att visa på att det med högst sannolikhet går att köpa billigare via nätet än i en butik, men du kanske motbevisar mig :)

   Radera
  3. Ah, okej. Nej, du har nog rätt. Jag kommer kanske ihåg priset fel. Köper rakblad så sällan. (De är så dyra så försöker använda dom länge ;) )

   Radera
 3. Bra tips att köpa online dock! Ska jag direkt börja göra, tack!

  SvaraRadera
 4. Personligen använder jag aldrig rakblad utan bara rakapparat. Det blir kanske inte lika fint med bara maskinen men man slipper köpa in nya blad. Sen är ju själva inköpet av apparaturen i sig betydligt dyrare. Men man kan alltid raka sig på jobbet och spara in någon krona senare i elförbrukning.. ;)

  SvaraRadera
 5. Nåt som verkar gå i mina kretsar är att köpa från aliexpress och liknande. Med frakt som ingår så blir det otroligt billigt.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Har faktiskt inte kollat på den sidan.. Känns lite risky, men det finns säkert seriösa säljare där också!

   Radera