onsdag 24 juli 2013

Betting istället för att köpa chansaktier?!

Många gillar att krydda sin portfölj med en eller flera chansaktier. Jag har också några kryddaktier, vilket gett blandad utdelning. Den senaste tiden har jag istället för att köpa chansaktier bettat på lite sport istället. Vi pratar absolut inga stora summor, kanske 200 per månad om man slår ut det. Många av er tänker säkerligen att jag är en gnutta dum i hufvudet nu. Men icke! Jag har en fin baktanke med mitt lilla spelande.

Jag är inte särskilt sportintresserad. Man skulle kunna säga att jag är en riktigt svennebanan när det gäller sport. Jag kan uppskatta att titta när storlag möter varandra, när Zlatan spelar och givetvis när Sverige spelar viktiga matcher. En stor anledning till att jag ibland väljer att betta på en fotbollsmatch är att själva bettingen ger mig möjligheten att tjäna pengar på mina känslor. Eftersom jag verkligen vill att Sverige skall vinna när de spelar en match ställer jag mig frågan: "Är jag villiga att betala 200 kronor för att Sverige ska vinna matchen?". Svaret är ofta Ja. Hur nyttjar jag detta läge? Genom att spela mot Sverige såklart. Vinner Sverige blir jag glad och tappar Sverige poäng får jag åtminstone plåster på såren i form av ekonomisk kompensation för det. Win-win i mitt läge då jag spelar på mina känslor.

Det finns en annan tanke med min lilla betting också. En stor anledning till att det är sämre att "investera" pengar i en chansaktie än att satsa pengar på t.ex. en fotbollsmatch är såklart avkastning. Givetvis finns det bättre eller sämre risk-reward-aktier och på samma sätt finns det bättre risk-reward-matcher. Att en match kan avkasta 2 gånger insatsen mellan två jämna lag hör inte till ovanligheterna. Att en aktie rusar 100% över en dag hör däremot inte till vanligheterna. Är man väl insatt i ett speciellt lag eller sport tror jag chansen är lika hög att avkasta bra (eller dåligt) om man jämför de båda risktagandena.

Givetvis är detta mest på skoj, men kanske ändå tänkvärt. Kom ihåg att jag bara leker med småpengar. Ikväll spelar Sveriges damer mot Tyskland i EM. Heja Sverige! ... Eller? ;-)Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

 1. Problemet är ju att det med chansaktier finns många utfall. Vid betting så blir det antingen rätt eller fel.

  Kila gärna om boken "gambling for a living" för lite teori bakom det hela. Rätt intressant!

  Mvh,
  Snåljåpen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Ska se om jag kan "låna" boken via nätet kanske! :)

   Radera
 2. Hahaha, grattis till den ekonomiska vinsten ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med sorg i det svenska hjärtat;
   - Tack! ;)

   Radera
 3. spela och vinna utan investeringar http://www.marketglory.com/strategygame/alyc1

  SvaraRadera