söndag 28 juli 2013

MQ:s höstkollektion, samt en lugn helg

Återigen söndag och i morgon påbörjas sista arbetsveckan innan min treveckorssemester :-). Helgen har lunkat i lugnets tecken. Under lördagen strosade vi runt bland lite affärer och njöt av solen när den väl tittade fram. Passade på att gå in på MQ för att titta till deras nya höstkollektion. Som aktieägare i t.ex. H&M och MQ är det skönt att själv kunna få sig en uppfattning om vad man tycker om produkten. Inne på MQ var det relativt mycket folk som bland annat titta igenom MQ:s nya höstkollektion. Själv blev jag positivt överraskad av framförallt damkollektionen, men även herrarnas utbud kändes bra. Mörkna färger i svart, grått och marinblått är ju ingen högoddsare direkt, men kollektionen kändes rätt!

Jag har blivit mer och mer tveksam till MQ senaste året. Sommarkollektionerna har känts för spretiga och rent ut sagt fula ibland. Med hösten kollektion känns det bättre. I kombination med nya VD:n tror jag att det kan bli efter riktigt trevligt 2014 för oss aktieägarna. MQ:s sjuttioprocentiga rea var också "bra" sett ur ett ägarperspektiv; det reades ut ett fåtal sommarkläder trots att större delen var fylld av de nya höstkläderna. Förhoppningsvis har sommarkollektionen gått åt innan rean! 

Senaste rapporten från MQ visade ett minskat lagervärde och att döma utefter det jag såg i butiken i helgen hoppas och tror jag att den trenden håller i sig. Nya VD:n Chrstina Ståhl känns också helt rätt. Personligen hade jag gärna sätt att MQ hade utvecklat sina egna kollektion mer och minskade på vissa av de inköpta märkena (t.ex. Bondelid och Cottonfield). 

Idag var vi förresten förbi en större outlet. Outleten kryllade av finare Svenssons med både seglarjacka, färgglada shorts och häst-piké, glatt konsumerades i butikerna. Första intrycket, bedömt på deras kläder, var såklart att de vill framstå som lite finare, även om de nu kanske köper sina kläder via outleten. Vad vet jag, de kanske bara är ekonomiska egentligen. Passade på att köpa lite andra sorteringens Rörstrand. Mycket billigare utan synbara defekter för en lekman. 

2 kommentarer:

  1. Mycket bättre design på bloggen! Mer personlighet på den nu.

    SvaraRadera