tisdag 30 juli 2013

Öppnat ISK + inköp Protector Forsikring

Nu har jag äntligen fått tummen ur och öppnat ett investeringssparkonto. Kontot öppnades hos Avanza där jag har mina andra konton. Smidigaste att samla allt på ett ställe tänkte jag. Anledningen till att det dröjt ganska lång tid innan jag fick tummen ur och öppnade ett ISK beror främst på slapphet, men också det faktum att jag inte haft "råd" att köpa in aktier till kontot p.g.a. högre courtaget. Nu i efterhand har jag dock läst att man via Avanza kan flytta över aktier från sin gamla depå till sin ISK courtage-fritt (även om det, som jag har förstått det, genereras ett sälj+återköp av de aktier man vill flytta). Om jag inte missminner mig var dessutom courtaget 99 kronor när ISK kom. Idag är det sänkt till 39:-. I dagsläget sitter jag dessutom med en kassa på ungefär 100 000 som på sikt skall investeras om jag hittar några trevliga kandidater.


För att fira mitt nyöppnade konto passade jag på att köpa det norska försäkringsbolaget Protector Forsikring som jag tror kommer att bli en fin investering. Omsättningen i själva aktien är inte direkt imponerande - igår omsattes ungefär 400 000 NOK - men en del bloggkamrater har fått upp ögonen för företaget och således även jag. Du kan läsa mer om företaget här och här. Även om kursen idag är uppe och nosar på ATH så känns inte företaget fullvärderat, sett till den fina tillväxten. Fortsätter tillväxten, vinsten och vi slipper se en stor finanskris har företaget en ljus framtid till mötes.Vi syns i marschallens skugga. Amen.


4 kommentarer:

 1. Du går från klarhet till klarhet! Välkommen in i klubben, både ISK- och Protector-klubben. Jag passade på att dubbla mitt innehav i Protector idag.

  När vi pratar Avanza och Courtage så hoppas jag att du har läst det här (nedan) och är medlem i Unga Aktiesparare. Om du inte är det så säg till så bjuder jag in dig (så får jag nån förmån tror jag :D).

  https://www.avanza.se/aza/events/kampanj.jsp?id=18819

  Mvh,
  Snåljåpen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lade för övrigt till dig bland mina läsvärda bloggar nu! Trodde jag redan gjort, ber om ursäkt :).

   Mvh,
   Snåljåpen

   Radera
  2. Tack för tipset. Jag har egentligen aldrig funderat över att vara med i Aktiespararna (eller deras Unga-variant). Är det välinvesterade pengar?

   Jag ska lägga till dig också så din blogg syns på min sida!

   Radera
  3. Förmånen med bättr pris hos Avanza gör att jag tjänar in det direkt. Annars är det inte mkt att hängs i gran. Tidningen är väl trevlig :).

   Tack!

   Mvh,
   Snåljåpen

   Radera