måndag 1 juli 2013

Aktuell portföljfördelning

En vecka går snabbt och nu är jag tillbaka på jobbet igen. På skrivbordet låg flera välkomnande högar med papper, fakturor, underlag och andra roliga saker som jag var tvungen att gå igenom. Ingen mjukstart här inte!

Jag har blivit ombedd att redovisa min portföljfördelning så här kommer den! Som ni ser är den sorterad på storlek och värdena baseras på aktuellt marknadsvärde och inte mina inköpspriser. Halvspretig portfölj med lite kryddor. Följer index ganska väl. Näst på shoppinglistan står det bankaktie. Svårt att hitta på extrapris dock. De flesta (svenska) banker har ju stigit fint i år.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 kommentarer:

 1. Intressant. Många okända bolag för mig där. Ratos har en fin direktavkastning men tror du på bolaget och företagsledningen? Hur tror du att de kommer att utvecklas de närmsta tio åren? Jag är tveksam iaf. Då tror jag mer på bolag som t.ex. Industrivärden med innehav som SHB, Volvo, Sandvik, Skanska, ICA-gruppen etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det ganska längesedan jag köpte in Ratos (på Arnes tid) och visst de har en fin direktavkastning till nuvarande kurs, men det är också en del frågetecken kring aktien. Arne lämnade på topp och Susanna Campbell som fick ta över fick kanske inte ett ultimat startläge. Som regel säljer jag inte av mina utdelnings-aktier, så även i detta fall. Jag tror fortfarande på Ratos i ett längre perspektiv och ser aktien som ett bra turn-around-case, men Campbell har en del att bevisa. Aktien har tagit väldigt mycket stryk senaste tiden och jag börjar bli sugen på att fylla på.

   Radera
 2. Mycket olika bolag! Är det inte svårt att hålla reda på allt? Själv hade jag som tumregel att max ha 10 bolag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en del bolag, det håller jag med om; en del gamla, tidiga inköp och några kryddor. I vissa fall (t.ex. Ica/Axfood och Telia/Tele2) har jag valt för att jag gillar ena bolagets stabilitet och andra bolagets (tidigare..) tillväxt. I vissa fall vill, och behöver, jag inte välja ett av två bolag bara för att.

   Radera
  2. Tycker inte att det är så många bolag. Skulle själv vilja ha runt 30 bolag nu. Sätter min egen gräns vid max 50. Allting över det skulle jag få svårt att hålla koll på.

   Radera
 3. Ratos är jätte intressant. Men jag gillar inte deras nya affär,Aibel. Varför? Sjätte AP fonden,som äger en hel del aktier är en riktig skumrask bolag.
  Det är säkert an jätte bra affär, men det ger mig lite iskalla kårar! Men själva aibel ser ut att kunna växa en hel del framöver!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte riktigt, gillar du eller gillar du inte Aibel? :) Jag ser inga problem i att Ratos, tillsammans med Sjätte AP-fonden köper in sig i Aibel.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera