tisdag 16 juli 2013

Lågprismat

På vägen hem svängde jag förbi Netto. Under studietiden blev det en del inköp på Netto eftersom jag bodde granne med en butik. Alla Netto-butiker jag har varit inne i ser ungefär likadana ut; kaos. Varor huller om buller utan någon vidare logik. Visst, frukten är bland frukten men bland konserverna kan det helt plötsligt smyga sig in en låda med badbollar eller gummistövlar!

Nåväl. Till Netto åker man inte om man vill ha inspiration. Till Netto åker man om man har ett öppet sinne och vill handla billigt eller ibland udda märken, för visst går det att göra bra köp om man går ifrån ICA's välkända märken. Notan idag slutade på moderata 80 kronor. Då fick jag 1 kg kyckling, lök, krossade tomater, bubbelvatten samt 15 kronägg. Mycket mat för pengarna om man jämför med närbutiken. Vad motsvarande kasse hade kostat på t.ex. ICA vet jag inte men antagligen mer, även om jag bara hade valt Euroshopper, ähh, jag menar ICA Basic som man så fint döpt om lågprissegmentet till.

Äggen var förresten svenska och kycklingen nyckelhålsmärkt. So far so good. När jag kom hem vände jag på kycklingpaketet för att ta reda på hur mycket av kycklingen som egentligen var kyckling och hur mycket som var saltlösning. På baksidan av paket gömde sig en annan lite överravskning.. Halalslaktat! Hoppsan! Inte riktigt vad jag hade räknat med eller tycker är okej, men kycklingen är lik förbannat död och jag är hungrig.

På P3 hade de förresten en diskussion om maten är för dyrt eller för billig i Sverige idag. Programmet hittar ni på SRs hemsida. Kanske inget superprogram men ändå lite intressant att höra Ann-Mari Norman (Skärholmsfruarna) berätta om prisnivån på 70-talet i relation till dagens priser.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 kommentarer:

 1. Handlar oxå på Netto titt som tätt, ingen spännande butik men bra priser på mycket.

  SvaraRadera
 2. Vad är problemet med Halal slakt? Jag är ingen muslim men gissar att hur man tar kål på en kyckling borde inte vara så annorlunda ? Hoppas det smakade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lägger ingen jättevikt vid det, men jag hade inte velat få halsen avskuren utan bedövning om jag fick välja avrättningsmetod...

   Radera
  2. Halal är vidrigt och borde förbjudas.

   http://www.youtube.com/watch?v=h_bZzxep87c

   Radera
 3. Intressant! Jag skulle dock slå ett slag för närbutikerna ibland, beror ju helt på vart i förhållande butikerna ligger förstås.
  Det många glömmer i sammanhanget är hur man tar sig till Lågpriskedjorna i föhållande till vad kostar att ta sig dit.
  Det går absolut klara sig förhållande vis billigt på närbutikerna men urvalet är mindre och man får anpassa sig till erbjudande och vissa märken.
  Själv har man en större ICA butik precis runt hörnet vilket gör att jag själv undviker att ta bilen för att åka till Netto, Lidl och willys.

  Förövrigt en mycket läsvärd blogg! Ska följas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det samma! I många fall går det säkert att kombinera en resa förbi lågprismaten i samband med en annan resa, t.ex. till jobbet.

   Radera
 4. Kan inte låta bli: Min Nettobutik är o-lidl-ig: http://youtu.be/VmzfVrhqzXU
  Dela gärna!!!
  Jo, jag handlar på Netto ibland men förfasas varje gång över hur sunkigt det är.

  SvaraRadera